1. دیاوولی فریت با سس پیاز و شوید
مواد لازم:
دیاوولی فریت (فلفل تند سرخ شده):
- ۱ فنجان روغن کانولا
- ۴ حبه سیر تازه، ریز ریز شده
- ۴ فیله آنچووی (یا ماهی دلخواه)، کوبیده شده
- ۹ فلفل قرمز ریز خشک شده
سس پیاز و شوید:
- ۶ پیازچه، خرد شده
- نیم فنجان شوید تازه ساطوری شده
- نیم فنجان جعفری ساطوری شده
- ۱ فنجان ماست پرچرب
- ۱ فنجان خامه ترش
- آب یک عدد لیمو
- شکر به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
برای درست کردن دیاوولی فریت: در قابلمه کوچکی روغن کانولا را داغ کنید. در ماهیتابه بزرگی سیر و آنچووی کوبیده را پخش کنید. فلفل های خشک را رویش بریزید و پخش کنید. وقتی روغن در قابلمه داغ شد، آن را از روی حرارت بردارید و از ملاقه فلزی برای ریختن روغن داغ در ماهیتابه استفاده کنید. آنها را مخلوط کنید و مواظب باشید فلفل ها نسوزند.
برای درست کردن سس پیاز و شوید: در کاسه ای پیازچه، شوید، جعفری، خامه ترش، ماست، آبلیمو، شکر، نمک و فلفل را مخلوط کنید. سس شما آماده است.
۲. سس شیرین میوه ای
مواد لازم:
- نیم فنجان شکر
- یک بسته ۲۲۰ گرمی پنیر خامه ای
- ۱ فنجان خامه ترش
- ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
- میوه های مختلف
شکر و پنیر خامه ای را با میکسر برقی و سرعت متوسط بزنید تا نرم شود. خامه ترش و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شود. آنها را در ظرفی ریخته و رویش را بکشید. بگذارید ۴ ساعت بماند. سپس با میوه های دلخواهتان سرو کنید.
3. سس زنجبیلی بادام و بادنجان
مواد لازم:
- ۱ بادنجان بزرگ
- ۴ قاشق روغن
- ۲ قاشق زنبیل آسیاب شده
- ۱ قاشق چایخوری گشنیز خرد شده
- ۱ قاشق چایخوری زیره
- ۱ قاشق چایخوری رازیانه
- نیم قاشق چایخوری هل
- نیم قاشق چایخوری پاپریکا
- کمی نمک و فلفل
- ۳ قاشق بادام خرد شده
- ۱ قاشق مایونز
- می توانید با این موارد سرو کنید: هویج، لوبیاسبز، مارچوبه، نان یا نان سوخاری
فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. بادنجان را از طول دو نیم کنید. آن را با روغن چرب کنید و روی کاغذ روغنی در سینی فر بگذارید. آن را در فر بگذارید ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزد و نرم شود. دربیاورید تا سرد شود. سپس با قاشق داخلش را خالی کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت متوسط بگذارید و داخلش روغن بریزید. وقتی داغ شد، زنجبیل، گشنیز، زیره، رازیانه، هل، پاپریکا، نمک و فلفل را بریزید و ۱ دقیقه تفت دهید. سپس بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید. بگذارید در روغن داغ سرخ شوند. سپس در کاسه ای بریزید و مغز بادنجان را که خالی کرده بودید به علاوه مایونز به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس با نان و سبزیجاتی که تمیز کرده و برش داده بودید سرو کنید.
4 .سس اسفناج و پیاز
مواد لازم:
- ۵ قاشق کره
- ۲ قاشق روغن نباتی
- ۱ عدد پیاز قرمز، خرد شده
- ۱ عدد پیاز سفید، خرد شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- ۱ فنجان مایونز
- سه چهارم فنجان خامه ترش
- ۱۰۰ گرم پنیر خامه ای
- نیم قاشق چایخوری فلفل قرمز
- ۲۰۰ گرم اسفناج
- سبزیجات دلخواه و چیپس
کره را در ماهیتابه بزرگی روی حرارت متوسط آب کنید و روغن اضافه کنید. پیازها را داخلش بریزید و با نمک و فلفل تفت دهید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید پیازها سرخ شوند. سپس از روی شعله بردارید و بگذارید سرد شود. مایونز، خامه ترش، پنیر خامه ای و فلفل قرمز را در کاسه ای هم بزنید تا نرم شود. پیازها و اسفناج را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس نمک و فلفل اضافه کنید. با چیپس و برش های سبزیجات دلخواهتان سرو کنید.
5. سس ماست خیار و شوید
مواد لازم:
- ۲ فنجان ماست
- ۱ فنجان خیار خرد شده
- ۲ قاشق شوید تازه ساطوری شده
- ۱ قاشق گشنیز خرد شده
- نیم قاشق چایخوری فلفل قرمز
- نیم قاشق چایخوری سرکه سفید
- ۱ قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه
- سبزیجات مختلف مانند لوبیاسبز، کرفس، خیار، قارچ، چغندر کبابی یا سیب زمینی آب پز
در کاسه ای ماست، خیار، شوید، گشنیز، فلفل قرمز، سرکه و نمک و فلفل سیاه بزنید و مخلوط کنید. سپس با سبزیجات مختلف سرو کنید.